SHBA-ja bën thirrje për të votuar rezolutën e paraqitur në OKB për një armëpushim të përhershëm në Gazë

SHBA-ja bën thirrje për të votuar rezolutën e paraqitur në OKB për një armëpushim të përhershëm në Gazë

SHBA-ja ka bërë thirrje për të votuar rezolutën e paraqitur në Këshillin e Sigurimit të OKB-së (KSOKB) që mbështet propozimin për një armëpushim të përhershëm dhe lirimin e pengjeve në Gazë.

“Izraeli e ka pranuar këtë propozim dhe Këshilli i Sigurimit ka një mundësi të flasë me një zë dhe t’i bëjë thirrje Hamasit të bëjë të njëjtën gjë”, tha në një deklaratë Nate Evans, zëdhënësi i Misionit të SHBA-së në Kombet e Bashkuara.

“Të bësh këtë do të ndihmonte në shpëtimin e jetëve dhe vuajtjeve të civilëve në Gazë, si dhe të pengjeve dhe familjeve të tyre”, tha ai, duke shtuar se anëtarët e këshillit nuk duhet ta lënë këtë mundësi “të kalojë”.

LEXO EDHE:

Back to top button