SHBA, Johnson & Johnson aplikon për autorizim për vaksinën antiCovid-19

Kompania Johnson & Johnson aplikoi te Administrata amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) për një kërkesë për miratimin emergjent për vaksinën e saj antiCovid-19.

Në fund të janarit, Johnson & Johnson raportoi që vaksina e tij, bazuar në një dozë të vetme, është 66% efektive në një studim global, por duke filluar nga 72% në SHBA dhe 57% në Afrikën e Jugut, ku mbizotëron një variant më shumë i transmetueshëm.

Vaksina, përsëri sipas kompanisë farmaceutike, tregon një mbrojtje të plotë nga shtrimi në spital dhe vdekja dhe 85% të efikasitetit kundër formave të rënda të virusit.

LEXO EDHE:

Back to top button