Shenjat që tregojnë se traumat e së kaluarës po ndikojnë në marrëdhëniet tuaja

"Përvojat tuaja të kaluara mund t'ju pengojnë të jeni më të mirët në marrëdhënie, por nuk duhet të qëndrojë kështu," thotë një terapist traumash dhe marrëdhëniesh.

Përjetimi i ngjarjeve shqetësuese gjatë fëmijërisë suaj mund të çojë në ndjenja të vazhdueshme stresi, frike dhe tradhtie, të cilat mund të ndikojnë shumë në marrëdhënien tuaj me partnerin.

Elaine Evans, terapiste e traumave dhe marrëdhënieve, flet në llogarinë e saj në Instagram se si traumat e kaluara mund të ndikojnë në marrëdhëniet tuaja tani.

“Përvojat tuaja të së kaluarës mund t’ju pengojnë të jeni më të mirët në marrëdhënie, por nuk duhet të qëndrojë kështu”, ka shkruar ajo në postimin e saj.

Shenjat që tregojnë se traumat e kaluara po ndikojnë në marrëdhënien tuaj:

Mungesa e besimit

Njerëzit që kanë të bëjnë me traumat e së kaluarës e kanë të vështirë t’u besojnë partnerëve të tyre. Vendosja e kufijve ose largimi nga marrëdhënia janë sjellje që rrjedhin nga mungesa e besimit në marrëdhënie.

Pritshmëri joreale

Traumat tuaja të së kaluarës mund të çojnë në pritshmëri joreale të partnerit tuaj, gjë që mund të rrezikojë marrëdhënien tuaj. Kjo gjithashtu mund të çojë në debate të shumta me partnerin tuaj. Pritjet e paplotësuara në një marrëdhënie mund të shkaktojnë ndjenja ankthi.

Probleme me të menduarit e tepërt

Shumë marrëdhënie përfundojnë për shkak të mendimit të tepërt. Kjo mënyrë e të menduarit për çdo gjë dhe gjithçka fillon në fëmijëri, nëse një person ndihet i lënë pas dore, i refuzuar ose jeton në një mjedis të dhunshëm.

Keni nevojë për shumë vëmendje

Ju mund të ndiheni vazhdimisht të lidhur dhe të kërkoni siguri dhe vërtetim të vazhdueshëm nga partneri juaj, edhe nëse marrëdhënia juaj po shkon mirë. Kjo mund të shqetësojë partnerin tuaj.

Faktori i xhelozisë

Ndërsa pak xhelozi në një marrëdhënie mund të jetë e mirë, traumat e së kaluarës mund ta bëjnë një person të ndihet më xheloz. Një mashkull në një situatë të tillë do të kërkonte gjithë kohën dhe vëmendjen nga partnerja e tij.

Perceptimi negativ

Trauma ndikon në mënyrën se si ne e shohim botën, duke përfshirë partnerin tonë. Një person i traumatizuar mund të ketë gjithmonë mendime negative për partnerin e tij që mund të pengojë marrëdhënien e tyre.

Mosinteresimi

Një nga shenjat më të zakonshme të traumës së kaluar është se personi humbet interesin për të bërë aktivitete argëtuese me partnerin e tij, duke përfshirë seksin.

LEXO EDHE:

Back to top button