Shikimi i sporteve në TV mund të përmirësojë mirëqenien tuaj

Shikimi i sporteve në TV mund të përmirësojë mirëqenien tuaj

Hulumtimet e fundit kanë nxjerrë në pah një lloj të veçantë të përmbajtjes televizive që ofron përfitime të mëdha.

Me sa duket, shikimi i sporteve në TV mund të jetë i mirë për ju. Gjetjet u botuan në revistën Sport Management Review dhe përfshinin tre nëngrupe të ndryshme të hulumtimit që përfshinin pjesëmarrës japonezë.

Studimi i parë shqyrtoi marrëdhënien midis shikimit të sportit dhe mirëqenies së mëvonshme duke analizuar të dhënat e disponueshme publikisht në një kampion të madh prej 20,000 pjesëmarrësish. Studiuesit vëzhguan një prirje të përgjithshme që tregon se shikimi i rregullt i sporteve kontribuoi në mirëqenien më të madhe midis pjesëmarrësve.

Studimi i dytë shqyrtoi ndikimin e shikimit të sporteve para dhe pas. Ky ekip kërkimor rekrutoi më shumë se 200 banorë japonezë të cilët raportuan se ndiheshin më mirë pasi shikonin video sportive, veçanërisht sportet e njohura si bejsbolli.

Sigurisht, ka disa nuanca pasi disa njerëz kanë një preferencë të natyrshme për disa sporte mbi të tjerët, por në përgjithësi, sportet më të njohura treguan një përgjigje më të mirë ndaj ndjenjave të kënaqësisë.

Ekipi hulumtues kreu gjithashtu një eksperiment neuroimaging me 14 pjesëmarrës japonezë duke përdorur skanime MRI për të vlerësuar ndryshimet në funksionin dhe strukturën e trurit.

Ndërsa rezultatet e këtij hulumtimi janë interesante dhe interesant ka përfitime shëndetësore për të shikuar sporte, është e rëndësishme të mos e përdorni hulumtimin si një arsye për të qëndruar ngjitur pas ekraneve 24/7 ose për të neglizhuar aspekte të tjera të rëndësishme të jetës, siç është kalimi i kohës në natyrë. dhe ushtrimet.

LEXO EDHE:

Back to top button