Shkencëtarët belgë kanë zbuluar një terapi të re kundër varësive dhe depresionit

Shkencëtarët belgë kanë zbuluar një terapi të re kundër varësive dhe depresionit

Një ekip i udhëhequr nga një studiues nga Universiteti belg i Louvain ka zbuluar një mënyrë potencialisht revolucionare për të trajtuar varësinë dhe depresionin , raportoi portali belg “Focus on Belgium”.

Shkencëtari Pierre Vassiliadis ka zbuluar një mënyrë për të stimuluar striatumin – një pjesë e vendosur thellë në lëndën gri të trurit – pa kirurgji ose implante në tru, pra në një mënyrë jo invazive. Teknika e përdorur nga shkencëtarët synon të stimulojë të ashtuquajturat interferenca kohore transkraniale.

Mund të ndikojë në një sërë gjendjesh të pakëndshme si depresioni, varësia nga droga dhe në fakt çdo gjendje tjetër për të cilën sistemi i shpërblimit në tru luan një rol kyç.

Kjo bëhet nga dy palë elektroda që vendosen në mënyrë strategjike në kokën e pacientit dhe dërgojnë valë të dobëta elektrike nëpër tru në dy frekuenca të ndryshme. Është ndryshimi midis këtyre frekuencave që në fakt stimulon pjesën e prekur të trurit.

LEXO EDHE:

Back to top button