Shkenctarët: Çdo gotë me ujë që pini, përmbanë urinë të dinosaurëve

Shkenctarët: Çdo gotë me ujë që pini, përmbanë urinë të dinosaurëve

Herën tjetër që të kapni një gotë me ujë, mbani mend këtë; mund të jeni duke e pirë urinëm e dinosaurëve.

Kjo është sipas kanalit shkencor në YouTube, Curious Minds, i cili shpjegon se sasia e ujit në Tokë ka mbetur afërsisht e njëjtë për miliona vjet.

Rreth 194730.624 km kub ujë bien në Tokë në formën e reshjeve çdo vit, që do të thotë se ky ujë ka lëvizur rreth planetit.

Epoka mezozoike, mbretërimi i dinosaurëve, zgjati rreth 186 milionë vjet.

“Kjo u dha atyre kohë për të pirë shumë ujë,” shpjegon video.
Në të kundërt, njerëzit kanë jetuar në Tokë vetëm për 200,000 vjet.

Charles Fishman thotë në librin e tij “Etja e madhe” se molekulat që përbëjnë ujin janë aq elastike sa mund të jenë miliona vjet të vjetra.

Një anëtar i Curious Minds shtoi: “Shumica e molekulave të ujit nuk janë pirë kurrë nga një njeri tjetër, por pothuajse çdo e vetme është pirë nga një dinosaur.
“Kjo do të thotë që në çdo gotë uji që pini, ka shumë ujë që tashmë ka kaluar përmes një dinosauri dhe ka dalë nga ana tjetër.”

Libri ‘The Future of Water: A Startling Look Ahead’ nga Steve Maxwell dhe Scott Yates vjen në një përfundim të ngjashëm.

“Uji që pinin dinosaurët është i njëjti ujë që pimë ne sot, dhe sasia e ujit në botë është gjithashtu e njëjtë”, shkruajnë autorët.

Lëndët djegëse fosile digjen dhe janë zhdukur përgjithmonë. Uji mbetet’./dailymail.co.uk

LEXO EDHE:

Back to top button