Shkollat në Kiev do të hapen në 1 shtator, pavarësisht luftës

Shkollat në Kiev do të hapen në 1 shtator, pavarësisht luftës

Shkollat në kryeqytetin ukrainas janë tani në pushime verore pasi kaluan online kur Rusia nisi pushtimin e saj të vendit më 24 shkurt.

Shefja e departamentit të arsimit dhe shkencës në Kiev, Olena Fidanyan, u citua nga AFP të ketë thënë se detyra më e rëndësishme për vitin e ri shkollor “është siguria e studentëve dhe mësuesve”.

“Territoret ngjitur me shkollat do të kontrollohen për eksplozivë dhe strehimoret e bombave në shkolla do të mbushen me ujë, ilaçe dhe nevoja të tjera”, tha ajo.

“Të gjitha shkollat do të marrin trajnimin e nevojshëm me mësuesit dhe fëmijët për veprimet gjatë një alarmi sulmi ajror”, shtoi ajo.

“Ata fëmijë që nuk kanë mundur të kthehen në Kiev do të mund të studiojnë nga distanca”, tha Fidanyan.

LEXO EDHE:

Back to top button