Shkuarja në pushime me miqtë rrit jetëgjatësinë, thotë shkenca. A mendoni edhe ju kështu?

Shkuarja në pushime me miqtë rrit jetëgjatësinë, thotë shkenca. A mendoni edhe ju kështu?

Planifikoni të shkoni me pushime me shokun tuaj më të mirë? Apo mendoni për një udhëtim në fundjavë?

Rezervoni sepse udhëtimi me miqtë tuaj është i mirë për shëndetin tuaj. Ata janë disa nga njerëzit më të lehtë me të cilët mund të udhëtoni dhe shkenca e ka vërtetuar këtë.

Sipas një raporti të Southern Living, udhëtimi me miqtë tuaj rrit jetëgjatësinë tuaj, kështu që nëse arrini në 90, ju e dini se kë të falënderoni. Gjithashtu, udhëtimi me miqtë më të mirë mund të ulë presionin e gjakut dhe t’ju ndihmojë të duroni më shumë dhimbjen fizike.

Gjithashtu, sipas shkencës, kalimi i kohës cilësore me miqtë rrit nivelet e oksitocinës. Oksitocina është hormoni që trupi ynë lëshon kur jemi të lumtur. Një rritje në këtë hormon mund t’ju bëjë të ndiheni më të lumtur, më të sigurt dhe më bujarë.

LEXO EDHE:

Back to top button