Shpërthen vullkani më aktiv i Amerikës Qendrore

Shpërthen vullkani më aktiv i Amerikës Qendrore

Vullkani Fuego i Guatemalës shpërtheu, duke lëshuar një shtëllungë të madhe hiri dhe tymi në ajër. Vullkani është i vendosur në qytetin turistik të Antigua-s dhe është një nga vullkanet më aktivë të rajonit. Vullkani shpërthen sërish pas 4 viteve i fjetur. Shpërthimi tjetër i madh ishte në qershor 2018, pothuajse 200 njerëz u varrosën nga hiri vullkanik dhe balta gjatë shpërthimit të dhunshëm të Fuego. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button