Si e kalojnë kohën e lirë pasanikët më të mëdhenj në botë

Hobi është një mënyrë e shkëlqyer për të mbushur kohën e lirë dhe për të takuar njerëz me interesa të ngjashme. Por a keni menduar ndonjëherë se si e kalojnë kohën e lirë njerëzit më të pasur në botë?

Disa nga njerëzit më të pasur në Amerikë janë zakonisht themelues ose kryeshef ekzekutiv të kompanive të mëdha, të suksesshme, investitorë të zgjuar ose thjesht trashëgimtarë të pasurisë së prindërve të tyre, shkruan portali Fortune.

Për ta është përdorur emri “centi-milionerë”, të cilët sipas mediave të sipërpërmendura janë vetëm rreth 25.500 në botë dhe gati 40 për qind e tyre jetojnë në SHBA.

Shumë zotërojnë avionë privatë dhe jahte dhe kanë disa shtëpi pushimi. Ndoshta çuditërisht, milionerët nuk shpenzojnë në kinema apo palestra, pasi zakonisht kanë kinema në shtëpi dhe palestrat e tyre. Në vend të kësaj, ata kalojnë pjesën më të madhe të kohës së lirë në hobi – transmeton KP.

 

Aktivitetet më të zakonshme të të pasurve në vitin 2022
Sipas një raporti të kompanisë globale të inteligjencës New World Wealth (NWW), e cila gjurmon zakonet e njerëzve më të pasur në botë, aktivitetet dhe hobit më të zakonshëm që milionerët bëjnë ose kanë marrë pjesë në vitin 2022 janë: golfi, mbledhja e artit, çiklizmi, ski, hipur në kalë, peshkim, gjueti, lundrim, mbledhje orësh, grumbullim makinash.

Raporti vë në dukje se çiklizmi, grumbullimi i makinave dhe peshkimi janë bërë hobi gjithnjë e më të njohura që kur NWW filloi të kryente sondazhe në 2013. Pjesëmarrja në shumicën e aktiviteteve në natyrë, të tilla si golfi dhe hipur mbi kalë, kërkon centi-milionerët për të udhëtuar jashtë kufijve të qytetit.

Shumica e centi-milionerëve jetojnë në New York, të ndjekur nga Zona e Gjirit të San Franciskos, Londra, Los Angelesi dhe Pekini.

 

“Super të pasurit motivohen nga dëshira për liri dhe pavarësi. Ata do të vendosin vetë se çfarë do të bëjnë, çfarë pune do të bëjnë, kur do ta bëjnë, ku do të punojnë dhe me kë do të punojnë”, shkruan Rainer Zitelmann, një nga autorët e raportit.

LEXO EDHE:

Back to top button