Si ta mbani bukën të freskët pa e vendosur në frigorifer?

Shumica e njerëzve e ruajnë bukën në mënyrë të gabuar, gjë që e bën atë të ngurtësohet shpejt

Lajmi i mirë është se me një truk të thjeshtë mund ta mbani të freskët.

Bukën nuk duhet ta vendosni në frigorifer, por ta mbështillni me letër dylli. Falë letrës së dyllit, do të mund të zgjasni freskinë e bukës deri në një javë.

Nëse e mbështillni bukën në një mbështjellës të fortë, do të formohet myk. Duke ngrënë bukë të mykur, rritni shanset për dobësim të imunitetit dhe mund të shfaqen probleme serioze si dëmtimi i mëlçisë dhe veshkave.

Megjithatë, ky nuk është rasti me letrën dylli. Me ndihmën e saj, buka do të jetë në gjendje të mbetet e butë dhe e ajrosur.

Është gjithashtu e dobishme që ka përdorime të shumta dhe është një alternativë më e mirë ndaj qeseve dhe fletëve plastike dhe alumini për ushqim. Në të mund të mbështillni edhe qepë, djathë dhe fruta.

LEXO EDHE:

Back to top button