Si të piqni pulën e përsosur me lëng?

Nëse jeni adhurues i pulës, ne kemi mbledhur disa këshilla për një pulë të gatuar në mënyrë perfekte

Në internet mund të gjeni mijëra receta dhe këshilla se si të piqni pulën e përsosur. Nga salca dhe salca te temperatura ideale, pjekja e pulës nuk është fantashkencë. Megjithatë, mund të dalë e thatë dhe jo aq e lëngshme sa ju pëlqen.

Me ndihmën e këtyre këshillave, ju mund të befasoni familjen tuaj me mish të shijshëm dhe të lëngshëm. Të njëjtat këshilla mund t’i aplikoni edhe për mishin e gjelit të detit, shkruan Eat This.

1. Nëse piqni një pulë, prijeni përgjysmë në mënyrë që secila gjysmë të gatuhet në mënyrë të barabartë. Pavarësisht nëse e përgatisni në skarë, në furrë apo në tigan, në këtë mënyrë mund të siguroheni që të piqet më lehtë dhe në mënyrë të barabartë.

2. Ndani pjesët e pulës, varësisht se cila pjesë duhet sa kohë të piqet. Kështu që mund të mos jeni në gjendje të befasoni familjen ose mysafirët tuaj me një pulë plotësisht të pjekur, por mund të jeni të sigurt se mishi do të jetë i shijshëm dhe i pjekur.

3. Hiqeni pulën nga furra pak para kohës së parashikuar të pjekjes. Pula e sapo nxjerrë do të vazhdojë të ziejë, kështu që në fakt do të vazhdojë të gatuhet pasi ta nxirrni nga furra.

4. Pavarësisht nëse e nxirrni nga furra para apo pas pjekjes, në çdo rast lëreni të qëndrojë për tridhjetë minuta para se ta shërbeni. Ekspertët këshillojnë të shmangni mbulimin me letër alumini pasi kjo do të zbutë lëkurën dhe do të gatuajë mishin më tej.

LEXO EDHE:

Back to top button