Si të shmangni përhapjen e erës së peshkut të skuqur
Si të shmangni përhapjen e erës së peshkut të skuqur

Gjatë përgatitjes së peshkut, veçanërisht nëse skuqet një sasi e madhe, në shtëpi mund të mbetet një erë e pakëndshme, e cila është e vështirë të hiqet me ventilim të zakonshëm. Megjithatë, ka truke të provuara që do t’ju ndihmojnë të ruani freskinë e aromës në shtëpi edhe pas përgatitjes së peshkut.
Para gatimit, njomni peshkun në një tretësirë uji dhe lëng ¼ limoni, i cili do të parandalojë krijimin e një erë të fortë gjatë skuqjes.
Përndryshe, peshkun mund ta njomni në qumësht, pasi ka të njëjtin efekt, por jo në ditët e agjërimit.
Gjithashtu, vendosni ujë dhe 4-5 lugë uthull molle në një tenxhere të vogël, duke e lënë në zjarr të ulët gjatë gjithë procesit të përgatitjes së peshkut. Kjo do të ndihmojë në neutralizimin e erës së peshkut.
Nëse vendosni të piqni peshkun në furrë, vendosni një copë mollë në tavën me peshkun, e cila do të ndihmojë në thithjen e erës së pakëndshme.
Pasi të keni skuqur ose pjekur në skarë peshkun, lani enët që keni përdorur dhe fshijini sipërfaqet e punës së kuzhinës me uthull për të eliminuar më tej erën e peshkut.