Si të zgjidhni problemet e lidhjes Wi-Fi në shtëpinë ose zyrën tuaj?

Ne ofrojmë disa këshilla të thjeshta për të optimizuar përdorimin tuaj të Wi-Fi.

Në një botë ku lidhja me internetin është po aq e rëndësishme për disa sa frymëmarrja, ngarkimi i ngadaltë i përmbajtjes së uebit dhe sinjalet e dobëta Wi-Fi mund të jenë rraskapitëse.

Nëse mund të keni një lidhje të mirë vetëm duke qëndruar afër ruterit tuaj, këtu janë disa këshilla të thjeshta për të optimizuar rrjetin tuaj dhe për të përmirësuar sinjalin Wi-Fi në shtëpinë ose vendin tuaj të punës.

Kontrolloni shpejtësinë tuaj të internetit

Përpara se të fajësoni plotësisht Wi-Fi, sigurohuni që lidhja juaj e internetit të funksionojë pa probleme.

Lidheni kompjuterin direkt me ruterin nëpërmjet një kablloje Ethernet dhe kryeni testin e shpejtësisë së internetit (testi i shpejtësisë). Nëse nuk po merrni shpejtësinë e dhënë (ose të paktën brenda kufijve) të paketës që keni blerë, kontaktoni ofruesin tuaj ose zëvendësoni ruterin/modemin tuaj.

Përditësoni firmware-in e ruterit

Mbani gjithmonë ruterin tuaj rregullisht për përmirësime të performancës, veçori dhe siguri të përmirësuar. Kontrolloni për përditësime të ruterit në ndërfaqen e administratorit dhe përditësoni rregullisht.

Vendosni ruterin në vendin e duhur

Ndonjëherë problemi është se ku ndodhet ruteri. Ruteri duhet të vendoset aty ku ka “zonën e vdekur” më të vogël për lidhje me valë. Vendoseni ruterin në një zonë të hapur, larg mureve dhe pengesave, për të parandaluar ndërhyrjet.

Kontrolloni frekuencën e ruterit

Konfiguro ruterin për performancë optimale duke kaluar në brezin 5 GHz nëse keni një ruter me bandë të dyfishtë. Kjo gamë ofron shpejtësi më të larta dhe më pak ndërhyrje. Sigurohuni që të dy brezat të përdorin të njëjtën SSID për një lidhje pa probleme midis pajisjeve.

Ndryshoni kanalin për shpejtësi më të mirë

Shmangni ndërhyrjet me lidhjet anësore duke zgjedhur kanalin më pak të mbingarkuar. Përdorni mjete të tilla si linja e komandës ose analizuesi i rrjetit për të identifikuar përdorimin e kanalit në mjedisin tuaj. Zgjidhni manualisht një kanal për performancë më të mirë nëse zgjedhja automatike nuk është efektive.

Përveç zgjidhjeve të mësipërme, mund të provoni gjithashtu një sistem zgjerues të rrezes ose rrjetë Wi-Fi.

LEXO EDHE:

Back to top button