Si t’i ktheni mandarinat e tharta në të buta?

Nëse jeni adhurues i mandarinës, ky truk dhe mënyra se si do t’ju vijë në ndihmë. Një mënyrë e thjeshtë dhe e lehtë që i kthen mandarinat e tharta në të buta.
Por shpesh ndodh që në vend të mandarinave të buta të blejmë ato të tharta, të cilat nuk janë shumë të këndshme për t’u ngrënë. Nuk duhet të shqetësoheni më për zgjedhjen e frutave të shijshme sepse mund ta rregulloni lehtësisht shijen e tyre.
Një mënyrë për t’i bërë të buta mandarinat turshi është t’i ekspozoni në temperatura të larta, dmth. për t’i mbajtur pranë një trëndafili në diell të fortë për nja 2-3 ditë. Megjithatë, në dimër është paksa e vështirë për t’u kryer për shkak të sasisë së vogël të dritës së diellit, dhe mandarinat janë një frut dimëror.
Ekziston një zgjidhje tjetër, e cila është më e shpejtë dhe më praktike. Gjithçka që duhet të bëni është të derdhni ujë të nxehtë, rreth 40°C, në një tas. Vendosini mandarinat në ujë dhe lërini të qëndrojnë për 10-15 minuta. Menjëherë pas kësaj i zhysim në ujë të ftohtë dhe kaq. Pas dy minutash, mandarinat nuk do të jenë më të tharta, por të buta.
Mbani në mend se mandarinat e tharta janë po aq të shëndetshme sa ato të buta, kështu që nëse mund t’i hani ato, atëherë vazhdoni.