Sigurohuni nëse telefoni juaj është apo jo i ekspozuar ndaj sulmeve të hakerëve

Çipat gjithnjë e më të njohur të prodhuar në Kinë përmbajnë dobësi kritike të sigurisë.

Prodhuesi kinez i gjysmëpërçuesve Unisoc kohët e fundit është bërë shumë i popullarizuar pasi shumë prodhues kanë filluar të përdorin çipat e kompanisë në pajisjet e tyre buxhetore. Tani Check Point Research zbulon se çipat e telefonit Unisoc kanë një cenueshmëri kritike të sigurisë. Sipas pretendimeve, problemi ekziston në firmuerin e modemit dhe prek çipat Unisoc 4G dhe 5G. Problemi, i shënuar CVE-2022-20210, mund të përdoret për të neutralizuar ose bllokuar aftësitë e komunikimit celular të pajisjes.

“Sulmuesi mund të përdorë një stacion radio për të dërguar pako të infektuara që mund të rivendosin modemin, duke e penguar përdoruesin të krijojë komunikim. “Nëse nuk ka patch, sulmuesi mund të bllokojë komunikimin celular,” tha studiuesi i sigurisë Check Point Software.

Dobësia u zbulua në telefonin Motorola Moto G20, i cili përdor një çip Unisoc T700 dhe një patch sigurie për Android nga janari 2022. Megjithatë, dobësitë ekzistojnë në pajisjet e tjera që përdorin çipin Unisoc. Check Point Research informoi Unisoc në maj për problemin. Unisoc konfirmoi ekzistencën e cenueshmërisë, pas raportit të tij, dhe një patch u lëshua. Përdoruesit që kanë telefona me çipin Unisoc këshillohen të aplikojnë patch-in e duhur që Google do të shpallë në periudhën e ardhshme.

LEXO EDHE:

Back to top button