Simovski: Proporcion joadekuat mes pensionistëve dhe popullatës së punësuar

Simovski: Proporcion joadekuat mes pensionistëve dhe popullatës së punësuar

Drejtori i Entit statistikor, Apostoll Simovski, në emisionin “200” në Alsat tha se raporti mes të punësuarve dhe përqindjes së pensionistëve nuk është në nivelin e duhur, gjë që do të siguronte ditë të qeta pensioni për pensionistët e ardhshëm.

“Numrat tregojnë se raporti mes asaj popullsie që është në funksion ekonomik dhe asaj që është e qëndrueshme është diku këtu. Teoria është se për të mbajtur një pensionist duhet të punojnë katër persona. Në vendin tonë rreth 700 mijë është numri i personave aktiv që punojnë dhe diku rreth 400 mijë persona janë në pension. Nuk kemi as për afër proporcion të tillë…”, thotë Simovski./ Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button