SpaceX vendos datën e fluturimin e tretë të raketës Starship

SpaceX vendos datën e fluturimin e tretë të raketës Starship

SpaceX planifikon të nisë fluturimin e tretë provë të raketës së saj Starship që më 14 mars, në pritje të miratimit rregullator. SpaceX theksoi se data ka të ngjarë të ndryshojë, gjë që është e zakonshme kur bëhet fjalë për testimin e zhvillimit.

Gjithashtu theksoi se fluturimi i tij i tretë testues do të hapë dhe mbyllë dyert e ngarkesës së Starship, do të kryejë një demonstrim të transferimit të lëndës djegëse gjatë fazës bregdetare të shkallës së sipërme dhe një rindezje të një motori Raptor ndërsa është në hapësirë.

Nëse gjithçka shkon mirë, SpaceX tha se do të dëshironte gjithashtu të bënte një rihyrje të kontrolluar të Starship, automjeti më i madh i ndërtuar ndonjëherë për t’u ngritur në hapësirë, për ta bërë atë të spërkatet në një pikë në Oqeanin Indian.

“Kjo rrugë e re fluturimi na mundëson të provojmë teknika të reja si djegia e motorit në hapësirë ​​duke maksimizuar sigurinë publike,” tha SpaceX. “Kjo qasje e shpejtë e zhvillimit përsëritës ka qenë baza për të gjitha përparimet kryesore inovative të SpaceX, duke përfshirë Falcon, Dragon dhe Starlink”.

LEXO EDHE:

Back to top button