fbpx

Strugë, disa plazhe duken si xhungla


Bar dhe ferra, të parregulluara dhe të mbuluara me mbeturina. Kjo është pamja e disa prej plazheve në bregun e Strugës, që nuk janë dhënë me koncesion dhe për të cilët askush nuk interesohet. Edhe pse ndodhen në qytet, shumë prej tyre duken si xhungla.

Disa qytetarë besojnë se të gjitha plazhet duhet të jepen me koncesion. Ata thonë se këto plazhe janë kthyer në fole gjarpërinjsh.

“Nëse krahasoni ato plazhe që janë tashmë nën koncesion, ndryshimi është i madh. “Si një vend turistik, është për të ardhur keq që në qendër të qytetit këto plazhe të jenë kaq të parregulluara…”

Aktivistët civilë thonë se kërkohet më shumë kujdes nga institucionet.”

“Edhe shërbimet nuk janë shumë të azhurnuara, kështu që mbeturinat mund të shihen këtu nga disa javë këtu.”

Komuna e Strugës thotë se nuk mund ta mirëmbajë bregun e lumit, e as këto plazhe për shkak të ndalimit nga Qeveria dhe vendimit të saj të fundit për kthimin e plazheve në gjendjen e tyre origjinale. Gjykata Kushtetuese në korrik anuloi këtë dekret të qeverisë, që do të thotë se ai nuk është më në fuqi.

Miki Trajkoski

LEXO EDHE:

Back to top button