Sugjerim ëmbëlsirë: Tortë e shpejtë me kakao
Tortë e shpejtë dhe e lehtë me kakao, e përkryer për të gjithë familjen
Përbërësit e nevojshëm:
- 3 gota miell
- 1 filxhan sheqer kaf
- 2 lugë të mbushura me kakao
- pak kripë
- lugë çaji pluhur pjekjeje
- lugë çaji sodë buke
- 1 vezë
- 1/2 filxhan qumësht
- 2 lugë vaj
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 1/2 filxhan ujë
- (matje – filxhan 2 dl)
Mënyra e përgatitjes:
Në një tas përziejmë miellin, sheqerin, kakaon, kripën, pluhurin për pjekje dhe sodën dhe i përziejmë mirë.
Në një enë tjetër përziejmë pjesën tjetër të përbërësve, më pas shtojmë ata nga tasi i parë dhe i përziejmë të gjitha mirë, derisa të përftojmë një masë uniforme.
Ngrohni gjysmë filxhani ujë dhe kur të vlojë, shtoni në masë dhe përzieni përsëri.
Nxehim furrën në 180 gradë, masën e derdhim në kallëp për pjekje dhe e pjekim për 30 deri në 40 minuta.
Tortën mund ta spërkatni me sheqer pluhur ose ta mbuloni me çokollatë të shkrirë. Më pas e presim në copa dhe e shërbejmë pasi të ftohet.