Tabletat e gjumit nuk funksionojnë si shërim afatgjatë i pagjumësisë, duhet të keni kujdes!

 

Nëse keni probleme me gjumin dhe gjeni se pilulat e gjumit nuk e kanë efektin që të ndihmojnë për një kohë të gjatë, nuk jeni të vetëm vetëm. Një studim i ri nga Spitali Brigham dhe Grave në Boston, Shtetet e Bashkuara, ka zbuluar se ilaçet ndihmojnë vetëm për një periudhë të shkurtër mujorshe. Por pas një ose dy vitesh, pilulat ndihmëse të gjumit nuk bëjnë asnjë ndryshim në kushtet e pagjumësisë, sipas studimit të botuar në BMJ OpenToday. Duke u bazuar në të dhëna nga 685 gra që vuajnë nga probleme të gjumit, nga vështirësia për të fjetur deri në zgjim të shpeshtë ose ngritje shumë herët, shkencëtarët zbuluan se nuk kishte asnjë përmirësim në cilësinë e gjumit ose kohëzgjatjen pas një ose dy vitesh marrjen e tabletës.

- Advertisements -

Vështirësitë e gjumit janë të zakonshme. Nuk është për t’u habitur, përdorimi i ilaçeve të gjumit që është në rritje, gjithashtu gjatë dy dekadave të fundit, ‘tha Dr Solomon. ‘Këta agjentë kanë një sërë shqetësimesh mbi sigurinë dhe raportet e fundit dhe përshkruajnë dëmtime thelbësore gjatë procesit të drejtimit të makinës. ‘Shumica e të dhënave në lidhje me efikasitetin e tyre rrjedhin nga studime afatshkurtra (dmth. 2-12 javë), por këto gjëra gjumi duket se përdoren për një kohë të gjatë nga shumë pacientë. ‘Në këtë analizë të ndikimit afatgjatë të ilaçeve të gjumit use përdorimi i ilaçeve të gjumit nuk shoqërohej me ulje të shqetësimeve të gjumit.

LEXO EDHE:

Back to top button