Të mërkurën deputetët pritet të votojnë për anëtarin e KSHZ-së

Të mërkurën deputetët pritet të votojnë për anëtarin e KSHZ-së

Kuvendi të mërkurën në seancën e 145-të pritet të zgjedhë anëtarin e ri të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ).

Sipas informacioneve të MIA, propozimi që Abdush Demiri të jetë anëtari i shtatë i organit më të lartë zgjedhor në vend mund të marrë mbështetje nga më shumë se 80 deputetë, edhe pse për votimin e tij nevojitet shumicë prej dy të tretave.

Burimet partiake për MIA thonë se pritet për Demirin të mos votojnë deputetët e BDI-së dhe nga krahu i Zijadin Selës nga Aleanca për Shqiptarët, ndërsa LSDM, OBRM-PDUKM dhe koalicionet e tyre si dhe opozita shqiptare do ta mbështesin.

Pas mosmarrëveshjeve disa muajshe për atë se cila parti shqiptare të ketë anëtarin e saj në KSHZ, Demiri mbeti kandidati i vetëm pasi Zulfi Adili nga ASH u tërhoq sepse u emërua drejtor në Agjencinë për Investime të Huaja.

Abdush Demiri vjen nga Lëvizja Besa dhe është propozim i mbështetur nga partitë e opozitës shqiptare VLEN.

LEXO EDHE:

Back to top button