Teknologjia po ndryshon gjithashtu industrinë e bukurisë

Teknologjia po ndryshon gjithashtu industrinë e bukurisë

Inovacionet teknologjike e bëjnë jetën tonë më të mirë, veçanërisht kur kombinohen me produkte që kujdesen për të qëndruar të rinj dhe të bukur. Disa vite më parë teknologjia gjeti rrugën drejt tavolinave kozmetike dhe salloneve të bukurisë falë një serie të tërë “furçash të zgjuara të dhëmbëve”, pajisje të ndryshme për shëndetin dhe bukurinë e lëkurës dhe tani në të gjitha po futet inteligjenca artificiale.

Në konferencën më të madhe evropiane të teknologjisë “Viva Technologies” në Paris, u prezantuan një seri e tërë risive teknologjike, të cilat e bëjnë bukurinë të personalizuar, gjithëpërfshirëse dhe të përgjegjshme. Inovacionet përfshijnë diagnostikimin e avancuar të lëkurës dhe flokëve, asistentë të personalizuar të bukurisë, një laborator Gen AI, një tharëse flokësh revolucionare me rreze infra të kuqe dhe një platformë teknologjike që simulon realisht lëkurën dhe përdoret për kërkimin dhe testimin e produkteve.

– Ne besojmë se teknologjia mund të shtyjë kufijtë e asaj që është e mundur kur bëhet fjalë për bukurinë, në mënyrë që të përmirësojë cilësinë e jetës së njerëzve. Prezantuam “Skin Technologies” nga L’Oréal: është një teknologji e re e printimit të lëkurës 3D që imiton lëkurën e vërtetë të njeriut dhe hap mundësi për studiuesit në sektorët e kozmetikës dhe shëndetësisë – theksoi kompania.

Siç shpjeguan ata, standardet e testimit të produktit po rriten dhe testimi i kafshëve po bëhet më pak i dëshirueshëm. Prandaj, kompanitë kozmetike i janë drejtuar teknologjisë për të gjetur mënyrën më të mirë për të testuar produktet e ardhshme kozmetike. L’Oréal Skin Technologies është një printer 3D që, kur printon mostra, imiton kushte të ndryshme të lëkurës reale të njeriut, si ekzema dhe aknet, si dhe aftësinë për të errësuar lëkurën dhe për të shëruar plagët. L’Oréal aktualisht po bashkëpunon me kompani fillestare dhe institute të njohura në mbarë botën për të zhvilluar më tej teknologjinë që do të lejojë që kjo lëkurë të imitojë ndjeshmërinë e lëkurës së vërtetë të njeriut.

Kielce Derma-Reader vlerëson lëkurën e përdoruesit duke përdorur teknologjinë e imazhit klinik, duke matur më shumë se 11 karakteristika të lëkurës në sipërfaqe dhe poshtë, dhe rekomandon përbërës dhe këshilla të përshtatshme për një rutinë të përditshme të kujdesit.

“Lancôme renergy nani-resurfacer/ 400 booster” – është një pajisje që është zhvilluar për të përmirësuar depërtimin e kozmetikës në shtresën e korneumit të lëkurës. Pajisja mundësohet nga nanoteknologjia e patentuar me më shumë se 400 nanogjilpëra ultra precize, të cilat përmirësojnë performancën e produktit.

L’Oréal Paris Beauty Genius është një asistent personal bukurie gjithëpërfshirës me AI, i cili u ofron përdoruesve të tij diagnostikime dhe rekomandime të personalizuara, duke i lejuar ata të mësojnë për bukurinë shpejt dhe me lehtësi.

L’Oréal Professional Airlight Pro kombinon dritën infra të kuqe me shpejtësinë e lartë të ajrit për të tharë në mënyrë efektive ujin në sipërfaqen e flokëve, gjë që ndihmon në përmirësimin e cilësisë së flokëve dhe rezulton në flokë më të butë dhe më të shndritshëm.

L’Oréal Professional May Hair Reader përdor optikë ultra precize për të analizuar ngjyrën dhe shëndetin e flokëve, përqindjen e flokëve gri, diametrin dhe densitetin e fibrave të flokëve. Gjithashtu u ofron konsumatorëve ngjyrën e flokëve që i përshtatet llojit të tyre të flokëve.

Sa nga këto pajisje do të gjejnë rrugën e tyre tek konsumatorët fundorë, është e vështirë të thuhet. Por ato tregojnë qartë se edhe një tharëse flokësh e zakonshme sot nuk mund të bëjë pa teknologji të lartë.

LEXO EDHE:

Back to top button