Temperaturat përvëluese, disa këshilla, si të mbrohemi nga rrezet e dëmshme

Temperaturat përvëluese, disa këshilla, si të mbrohemi nga rrezet e dëmshme

Kufizoni kohëzgjatjen e ekspozimit në diell midis orës 10:00 dhe 16:00, veçanërisht në mes të ditës. Nëse është e mundur, mbajini fëmijët larg diellit nga mesdita deri në orën 17:00, kur rrezet e diellit janë më të forta.

Vishni një kapuç me strehë të gjerë ose të tipit “legionaire”, si dhe veshje të përshtatshme që fëmijët mund të mbajnë gjatë notit.

Sa më shumë që të jetë e mundur, përpiquni t’i mbani fëmijët në hije. Përfshini fëmijët e moshës shkollore duke u mësuar atyre testin e hijeve për mbrojtjen nga dielli. Nëse nuanca është më e shkurtër se ju, është koha të përdorni mbrojtjen maksimale nga dielli. Krijoni vende ku fëmijët mund të strehohen nga dielli, duke mbjellë pemë ose duke instaluar një tendë ose një çadër.

Prindërit duhet të kujtojnë se fëmijët kanë gjithmonë nevojë për mbrojtje nga dielli, për daljet në shkollë, rekreacionin dhe sportin, gjatë gjithë stinës së bukur, nga pranvera në vjeshtë.

Përdorni krem ??kundër diellit me spektër të gjerë me SPF 30 ose më të lartë. Mos e aplikoni shumë afër syve, sepse disa fëmijë e fërkojnë fytyrën aty! Riaplikoni rregullisht, veçanërisht pas notit ose nëse keni djersitur shumë. Mos harroni të aplikoni një balsam buzësh me SPF 30 ose më të lartë.

Mbroni fëmijët edhe në ditët me re, pasi shumica e rrezeve të diellit mund të depërtojnë në shtresat e holla të reve.

Për ta ditur:

1. Në lindje, sistemi i mbrojtjes së lëkurës së foshnjave nuk është zhvilluar ende; prandaj lëkura e tyre është shumë e ndjeshme dhe meqenëse është gjithashtu më e hollë se lëkura e të rriturve, ajo digjet më shpejt.

2. Gjithashtu, fëmijët e vegjël kanë një sipërfaqe më të madhe të lëkurës se të rriturit në raport me masën e tyre trupore dhe kjo është arsyeja pse djegia nga dielli do të jetë më serioze për ta.

3. Gjithashtu duhet theksuar se edhe fëmijët me lëkurë shumë të errët kanë nevojë për mbrojtje maksimale. Një djegie nga dielli jo vetëm që dhemb, por edhe dëmton lëkurën dhe mund të çojë në dehidrim dhe ethe.

LEXO EDHE:

Back to top button