Testohet gruri i modifikuar gjenetikisht

Testohet gruri i modifikuar gjenetikisht

Gruri, si një ushqim është duke u përkulur ndaj efekteve të ndryshimeve klimatike dhe sa më shumë ngrohet Toka, aq më shumë të korrat janë të pakta. Për të shpëtuar këtë drithëra dhe për të qenë në gjendje të ushqehen banorët e Tokës në të ardhmen, një grup studiuesish nga Qendra John Innes në Angli ka krijuar një seri varietetesh të modifikuara gjenetikisht të grurit për t’i rezistuar të nxehtit dhe thatësirës, të cilat do të testohen në Spanjë në javët e ardhshme. Studiuesit kanë identifikuar gjenin dhe kanë krijuar një version të modifikuar që lejon kromozomet të riorganizohen siç duhet, por nuk pengon krijimin e varianteve të reja me karakteristika të dobishme.

LEXO EDHE:

Back to top button