Tetë pilotë ukrainas gati për të nisur stërvitjen me avionët F-16

Tetë pilotë ukrainas gati për të nisur stërvitjen me avionët F-16

Është identifikuar grupi i parë i pilotëve ukrainas që do të marrin pjesë në stërvitjen e F-16, duke e çuar Kievin një hap më pranë vendosjes së avionëve luftarakë të avancuar që mund të shmangin pushtimet e mëtejshme ruse.

Sipas një zyrtari amerikan dhe një personi të njohur me planifikimin ukrainas, tetë pilotë ukrainas që flasin rrjedhshëm gjuhën angleze janë gati të fillojnë stërvitjen sa më shpejt.

Plani i trajnimit është hartuar nga një pjesë e vogël e aleatëve evropianë dhe miratuar nga Shtetet e Bashkuara. Koha e saktë e këtij udhëzimi mbetet e paqartë.

Zyrtari amerikan tha më tej se 20 pilotë që flasin pak anglisht janë në dispozicion për të filluar kurset e gjuhës në Mbretërinë e Bashkuar sa më shpejt që këtë muaj.

Gjithsej, 32 pilotë ukrainas, të mjaftueshëm për dy skuadrone, janë identifikuar për të marrë pjesë potencialisht në programin e trajnimit, por aftësia për të folur gjuhën angleze mbetet një pikë pengese.

LEXO EDHE:

Back to top button