Themeluesi i Twitter sfidon Elon Musk, gati për platformën e re të rrjeteve sociale

Themeluesi i Twitter sfidon Elon Musk, gati për platformën e re të rrjeteve sociale

Themeluesi i Twitter Jack Dorsey po përpiqet “të godasë” Elon Musk dhe të paraqesë një platformë konkurruese, duke kërkuar një formë hakmarrjeje nga biznesmeni afrikano-jugor.

Dorsey prezantoi Bluesky Social, i cili bazohet në teknologjinë blockchain dhe së shpejti pritet të dalë drejtpërdrejt. Aktualisht është duke rekrutuar përdorues për testimin beta.

Njoftimi fillestar tërhoqi 30,000 regjistrime brenda dy ditësh, tha kompania. Përdoruesit ende mund të regjistrohen për të marrë pjesë në prova përpara se platforma të bëhet e disponueshme për publikun e gjerë.

Faqja e internetit e Bluesky thekson se qëllimi i saj është të mbështesë një themel të ri për rrjetet sociale që u jep krijuesve pavarësinë e platformës, zhvilluesit lirinë për të krijuar dhe përdoruesit zgjedhjen e përvojës së tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button