TikTok u ndalua nga administrata e Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA

Aplikacioni popullor kinez i videove TikTok është ndaluar nga të gjitha pajisjet e operuara nga Dhoma e Përfaqësuesve, sipas krahut të administratës së Dhomës së Përfaqësuesve, duke zbatuar një ligj që do të hyjë në fuqi së shpejti që ndalon aplikacionin nga pajisjet e qeverisë amerikane.

Rregulli i ri ndjek gjithashtu një sërë lëvizjesh nga qeveritë e shteteve amerikane për të ndaluar TikTok, në pronësi të ByteDance Ltd, me bazë në Pekin, nga pajisjet qeveritare për shqetësimet se qeveria kineze mund të përdorë aplikacionin për të gjurmuar amerikanët dhe për të censuruar përmbajtjen.

LEXO EDHE:

Back to top button