Tong Tong është fëmija i parë i inteligjencës artificiale – ka mendje, dallon të mirën nga e keqja, shpreh pikëpamjet e saja…

Tong Tong është fëmija i parë i inteligjencës artificiale – ka mendje, dallon të mirën nga e keqja, shpreh pikëpamjet e saja...

Tong Tong është krijuar jo vetëm për të simuluar sjelljen e një fëmije, por edhe për të kryer detyrat që i janë dhënë në mjedisin virtual.

Shpesh dëgjojmë se inteligjenca artificiale është në fillimet e saj dhe është më shumë si një fëmijë në mënyrën se si “mëson” sesa një teknologji e fuqishme.

Por si duket në të vërtetë një fëmijë i AI?

Pikërisht këtë mund të përjetonin vizitorët e ekspozitës “Kufijët e Teknologjisë së Përgjithshme të Inteligjencës Artificiale”, e cila u mbajt në Pekin.

Gjegjësisht, atje ishte e mundur të komunikohej me një avatar që përfaqësonte një fëmijë të AI, një vajzë të quajtur Tong Tong.

 

LEXO EDHE:

Back to top button