Tre gjëra tregojnë nëse një mollë është helmuar nga një kimikat

Tre gjëra tregojnë nëse një mollë është helmuar nga një kimikat

Në mënyrë që frutat të zgjasin më gjatë në dimër, mollët shpesh trajtohen me parafinë, e cila merret nga përpunimi i vajit. Problemi me këtë përbërës është se është i vështirë për t’u përpunuar, madje edhe mëlçia nuk është në gjendje të shkrijë këtë masë ngjitëse.

Parafina përdoret zakonisht për mollët, ndaj është shumë e rëndësishme të mësoni se si të zgjidhni ekzemplarët më të mirë dhe të minimizoni efektet e dëmshme të këtij përbërësi.

Ja çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje kur blini:

Kushtojini vëmendje ngjyrës

Një ngjyrë molle tepër e ndezur është një shenjë paralajmëruese, siç është kur është “përsosmërisht” e barabartë. E gjithë kjo tregon se fruti i është nënshtruar një trajtimi të fortë kimik. Prandaj, është mirë të zgjidhni fruta jo shumë të ndezura, të cilat në fakt janë më pak tërheqëse për syrin, por duken më natyrale.

Kontrolloni nëse molla është e dëmtuar

Molla tashmë është e prishur nëse vëreni njolla të kalbura, kafe të errëta në sipërfaqen e saj, të cilat janë mjaft të buta në prekje. Megjithatë, më pak njolla apo lëkura e zbehur nuk do të thotë se molla është aspak e “keq”, është një karakteristikë natyrale e një fruti të pjekur.

Fshijeni butësisht vendin ku ndodhet njolla e dyshimtë dhe sigurohuni që të jetë me të vërtetë diçka e kalbur dhe jo diçka e ndotur. Shenjat e grushtave mund të jenë më të vogla dhe të cekëta, ndaj nuk do të jetë problem t’i hiqni me thikë. Por nëse molla ka një depresion të madh ose një sipërfaqe të butë më të madhe, atëherë ka shumë të ngjarë të jetë e kalbur dhe jo vetëm në sipërfaqe.

Shikoni lëkurën e frutave

Lëkura e mollës është jo vetëm e fortë, por edhe e thatë dhe nuk duhet të ngjitet. Ky është një tregues se molla nuk është trajtuar me dyll ose parafinë. Ka disa mënyra të thjeshta për të hequr parafinën. Më e logjikshme është që të zhvishet lëkura. Së dyti, frutat mund t’i vendosni në një enë, të derdhni ujë dhe ta lini të qëndrojë për rreth një orë. Në këtë mënyrë, substancat e dëmshme do të treten dhe do të dalin në sipërfaqe. Në fund, mund të lagni një pecetë me uthull molle ose lëng limoni dhe të fshini frutat.

LEXO EDHE:

Back to top button