Truk me tre hapa: Qëroni një patate në më pak se 5 sekonda

Qërimi i patateve është një nga detyrat më të vështira të kuzhinës që kërkon kohë, përpjekje dhe aftësi. Megjithatë, përgatitja e tyre do të jetë shumë më e thjeshtë me këtë truk të mirë të vjetër.

Siç thotë portali Life Hack, ju mund të qëroni patatet në vetëm pak minuta dhe duhet të bëni saktësisht tre hapa.

Fillimisht hidhni ujin në një kazan që të vlojë. Më pas i lani mirë patatet dhe i prisni përgjysmë në sipërfaqe (mos e gërmoni thikën shumë thellë).

Hidhni patatet në një tenxhere, shtoni ujë të vluar nga ena dhe gatuajeni derisa të jenë gati, rreth 20 minuta. Hidhni ujin, më pas shtoni ujë të ftohtë dhe lërini patatet të qëndrojnë për një ose dy minuta. Mund t’i qëroni patatet lehtësisht vetëm duke e tërhequr lëkurën me gishta.

Shikoni videon dhe ndiqni udhëzimet e detajuara:

LEXO EDHE:

Back to top button