Në cilin shtet evropian vidhen më shumë makina?

Shumë do të habiten kur shohin se cili vend kryeson listën.

Ndryshe nga sa pritej, Suedia kryeson listën e vendeve të BE-së për numrin e vjedhjeve të makinave (207 për 100,000 banorë) sipas të dhënave të vitit 2020.

Pasuar nga Italia (169), Holanda (155) dhe Greqia (144), ndërsa në fund të listës janë Rumania, ku janë regjistruar 9 vjedhje makinash për 100 mijë banorë, Estonia me 8 dhe Danimarka, ku janë vetëm 5 të vjedhura. makina për 100,000 banorë.

Shihni listën e plotë:

1. Suedi 207

2. Itali 169

3. Holanda 155

4. Greqia 144

5. Finlanda 117

6. Portugalia 84

7. Belgjika 79

8. Republika Çeke 57

9. Irlanda 52

9. Gjermania 52

11. Maltë 45

12. Spanja 42

13. Luksemburgu 41

14. Letonia 39

15. Austri 35

16. Polonia 29

16. Slloveni 29

18. Lituani 20

19. Sllovakia 18

20. Kroacia 17

21. Bullgaria 17

21. Rumania 8

23. Estonia 8

24. Danimarka 5

Mungojnë të dhënat për Francën, Hungarinë dhe Qipron.e

LEXO EDHE:

Back to top button