Trump: Do të pranoj transferimin paqësor të pushtetit, por dua zgjedhje të ndershme

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump të enjten tha se do të pranojë transferim paqësor të pushtetit nëse rivali i tij demokrat fiton presidencën më 3 nëntor, por këmbënguli se dëshiron të shohë “zgjedhje të ndershme”.

- Advertisment -

“Ata përpiqen të heqin një president të zgjedhur në mënyrë të rregullt dhe pastaj thonë ‘A do të pranoni një tranzicion paqësor?’ – dhe përgjigjja është po. Unë do të pranoj, por dua që të jenë zgjedhje të ndershme dhe ashtu bëjnë të gjithë të tjerët”, tha Trump gjatë një debati të organizuar nga NBC News në Miami, Florida.

Ai më parë vazhdimisht kundërshtonte kryerjen e transferimit paqësor, një shenjë dalluese e sistemit zgjedhor të SHBA-ve, mbi pretendimet e deritanishme të pabazuara të mashtrimit të lidhura me votimin përmes postës, e cila po përdoret në shkallë të mundshme historike mes pandemisë së koronavirusit.

Trump në mënyrë të përsëritur ka kërkuar të vendosë në hetime fushatën e tij, përfshirë bashkëpunimin e mundshëm me Rusinë, si një komplot i thellë shtetëror kundër tij i inskenuar nga demokratët dhe simpatizantët e tyre.

“Është një lloj ironie që t’i dhe ata flasin për transferimin paqësor kur kalova 3 vjet e gjysmë duke luftuar kundër këtyre maniakëve”, i tha ai mikpritëses Savannah Guthrie.

“Transferim paqësor? Unë absolutisht e dua atë. Por, idealisht, nuk dua të transferohem, sepse dua të fitoj”, tha Trump.

LEXO EDHE:

Back to top button