Trump: Nëse rizgjidhem sërish president, do t’i jap fund konfliktit Rusi-Ukrainë

Trump: Nëse rizgjidhem sërish president, do t’i jap fund konfliktit Rusi-Ukrainë

Donald Trump ka premtuar se, nëse fiton zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara, do t’i japë fund konfliktit ushtarak midis Rusisë dhe Ukrainës.

Në një tubim të mbajtur në Filadelfia, ish-presidenti amerikan dhe kandidati republikan u zotua gjithashtu për të shmangur rrezikun e një lufte të tretë botërore.

Trump ka deklaruar më parë se Rusia ishte natyrisht e shqetësuar nga prania e forcave të NATO-s në kufijtë e saj dhe se zgjerimi lindor ishte shkaku kryesor i konfliktit.

Së fundi, ai premtoi se, në rast të kthimit të tij në Shtëpinë e Bardhë, asnjë personel ushtarak amerikan nuk do të shkojë në Ukrainë.

LEXO EDHE:

Back to top button