Tunizia zgjat gjendjen e jashtëzakonshme deri në fund të muajit dhjetor

Autoritetet e Tunizisë, sipas një dekreti zyrtar, kanë vendosur për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme deri më 25 dhjetor.

Tunizia për herë të parë njoftoi gjendjen e jashtëzakonshme në vitin 2015 pas një sulmi terrorist.

Nën gjendjen e jashtëzakonshme, Ministrisë së Punëve të Brendshme i jepen kompetencat për të ndaluar grupimet dhe tubimet, për të imponuar shtetrrethim dhe për të shtrënguar organizatat e medias.

Sipas grupeve të të drejtave, masa të tilla përbëjnë shkelje të të drejtave të njeriut dhe abuzime të përhapura.

LEXO EDHE:

Back to top button