Uji i ftohtë pas ngrënies, tetë rreziqet për organizmin
Uji i ftohtë pas ngrënies, tetë rreziqet për organizmin
Me rritjen e temperaturave, freskinë e gjejmë tek pijet dhe lëngjet e ftohta.
Të gjithë e njohin mirë ndjesinë që të jep një gotë me ujë të ftohtë gjatë një dite të nxehtë.
Perimetri i Belit
Kur uji i ftohtë zbret në stomak, ai do të ngrohet nga dhjami i akumuluar në këtë zonë.
Stomakut do t’i duhet shumë punë dhe energji për të ngrohur temperaturën e trupit dhe rrjedhimisht do të krijojë fryrje të pakëndshme.
Probleme me tretjen
Kjo ndodh sepse temperaturat e ftohta ndryshojnë strukturën e ushqimeve të konsumuara dhe vështirëson tretjen e tyre.
Sa më shumë kohë të kërkojë tretja aq më të mëdha do të jenë problemet me refluksin acidik.
Kur metabolizmi has në vështirësi, trupi e ka të vështirë për t’u përshtatur me ndryshimin e menjëhershëm të temperaturës.
Mungesa e oksigjenit shkakton marramendje.
Sipas informacioneve të AgroWeb.org, rënia e papritur e temperaturës në trup tjetërson shumë funksione fiziologjike.