Ukraina pret 11.8 miliardë dollarë ndihmë nga SHBA në 2024

Ukraina pret 11.8 miliardë dollarë ndihmë nga SHBA në 2024

Ukraina pret të marrë 11.8 miliardë dollarë nga Shtetet e Bashkuara këtë vit, tha kryeministri ukrainas Denys Shmyhal.

“Kjo është ajo për të cilën kemi rënë dakord, kjo është ajo që do të na ndihmojë të mbyllim hendekun financiar. Dhe ne jemi thellësisht të bindur se Shtetet e Bashkuara nuk do ta lënë Ukrainën vetëm në aspektin e mbështetjes financiare dhe të mbështetjes së armatosur ushtarake, sepse ato janë të kombinuara në një paketë”, tha Shmyhal.

Shmyhal po i përgjigjej një pyetjeje nga CNN në lidhje me nivelin e besimit të tij në Kongresin e SHBA për të ofruar ndihmë në Ukrainë. Ligjvënësit në Uashington kanë dështuar kështu që të bien dakord për sigurimin e më shumë fondeve për Kievin për të shtyrë kundër Rusisë, ndërsa pushtimi në shkallë të plotë i Kremlinit hyn në vitin e tij të tretë.

Në fillim të këtij muaji, Senati miratoi një paketë ndihme të huaj prej 95 miliardë dollarësh për Ukrainën dhe Izraelin, por legjislacioni nuk pritet të kalojë në një votim në Dhomën e Përfaqësuesve, ku republikanët izolues kanë më shumë ndikim.

Duke folur në Ukrainë 2024, një konferencë e drejtuar nga qeveria që mbledh së bashku zyrtarët e lartë, Shmyhal tha se vendimi i Senatit “na jep shpresë të madhe”.

“Ne jemi shumë të varur nga ndihma e Shteteve të Bashkuara si një paketë e tërë e mbështetjes ushtarake dhe financiare. Pra, presim që Kongresi të marrë një vendim”, tha ai.

LEXO EDHE:

Back to top button