‘Unë s’kam shtëpi, as ti këngë, që të dy jemi të shkretë’

‘Unë s’kam shtëpi, as ti këngë, që të dy jemi të shkretë’

Poezi nga Mirko Gashi

Kënga

Unë kam këngë
ti shtëpi
dhe që të dy jemi poetë

unë s’kam shtëpi
as ti këngë
që të dy jemi të shkretë

mua fjalët më mungojnë
ty me duar të tregojnë

veshët myku m’i vërshoi
në erë një thirrje e preka

andaj
çdo gjë mirë u bë –
ti ke shtëpi
unë këngë

dhe kështu
që të dy jemi poetë
Un’ e TI.

LEXO EDHE:

Back to top button