Universiteti i Cyrihut tërhiqet nga renditja ndërkombëtare e universiteteve

Universiteti i Cyrihut është tërhequr nga renditja e universiteteve të publikuar nga revista Times Higher Education

Siç njoftoi universiteti, vendimi është marrë për shkak se renditja krijon stimuj të rremë. Sipas universitetit zviceran, renditjet shpesh fokusohen në rezultate të matshme, duke krijuar një nxitje për të rritur numrin e botimeve në vend që t’i jepet përparësi cilësisë së përmbajtjes.

Universiteti shtoi se renditjet sugjerojnë gjithashtu që ato matin në mënyrë gjithëpërfshirëse arritjet e ndryshme të një universiteti në kërkime dhe mësimdhënie. Prandaj, Universiteti i Cyrihut nuk do të japë më të dhëna të renditjes.

Në renditjen e fundit të vitit 2024 të publikuar në shtator 2023, Universiteti i Cyrihut u rendit i 8-ti ndër universitetet më të mira në botë.

LEXO EDHE:

Back to top button