Vaksina kundër Covid-19, Universiteti i Oksfordit do të nis testimet tek fëmijët

Studiuesit në Universitetin e Oksfordit kanë filluar një provë të re për të provuar nëse një vaksinë e koronavirusit e zhvilluar nga universiteti dhe AstraZeneca gjithashtu funksionon te fëmijët dhe adoleshentët. Kjo vaksinë do të testohet në 300 vullnetarë midis moshave 6 dhe 17 vjeç.

Andrew Pollard, profesor i infeksioneve dhe imunitetit pediatrik dhe shefi i provave për vaksinën e Oksfordit, tha se “ndërsa shumica e fëmijëve nuk janë relativisht të paprekur nga koronavirusi dhe nuk ka gjasa të sëmuren me infeksionin, është e rëndësishme të vendoset siguria dhe reagimi imunitar”.

Testet e para do të fillojnë këtë muaj. Deri në 240 subjekte do të marrin vaksinën, ndërsa pjesa tjetër do të marrë një ilaç. Sipas Kolegjit Mbretëror të Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijëve, Covid-19 gjithashtu mund të shkaktojë vdekje ose sëmundje serioze tek fëmijët, por kjo është e rrallë.

LEXO EDHE:

Back to top button