Varianti i ri i koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar “mund të jetë më vdekjeprurës”

Provat e hershme sugjerojnë se varianti i koronavirusit që u shfaq në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë më vdekjeprurës, tha kryeministri Boris Johnson. Sidoqoftë, mbetet një pasiguri e madhe rreth numrave dhe vaksinat pritet të funksionojnë ende. Të dhënat vijnë nga matematicientet që krahasojnë shkallën e vdekjeve në njerëzit e infektuar me versionet e reja ose ato të vjetra të virusit. Varianti i ri i koronavirusit më infektues tashmë është përhapur gjerësisht në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Johnson në një konferencë në Downing Street tha: “Përveç përhapjes më shpejt, tani duket se ka disa prova se varianti i ri – varianti që u identifikua për herë të parë në Londër dhe në jug-lindje – mund të shoqërohet me një shkallë më të lartë të vdekshmërisë.

LEXO EDHE:

Back to top button