Vëmendje në rajon ndaj Maqedonisë së Veriut edhe pas zgjedheve

Vëmendje në rajon ndaj Maqedonisë së Veriut edhe pas zgjedheve

Maqedonia e Veriut vazhdon të marrë vëmendje në rajon edhe pas përfundimit të zgjedhjeve.
Mediat e rajonit mbuluan ditët e votimit dhe rezultatet por vëmendja vazhdon edhe tani me reagimet që shkaktoi inaugurimi i Presidentes Gordana Siljanovska Davkova, e cila gjatë ceremonisë së betimit nuk tha emrin kushtetues.

“Mendoj se marrëdhëniet (mes Athinës dhe Shkupit) do të kthehen në marrëdhënie të mira miqësore me prospekt për të krijuar parteritet real nëse aspektet kryesore të Marrëveshjes së Prespës respektohen nga të dy palët. Këtu duhet të them se kjo vlen edhe për Greqinë. Greqia duhe të përdorë emrin e ri, sepse disa herë zyrtarët grekë nuk e përdorin emrin e ri. Por mospërdoriomi i emrit kushtetues nga autoritetet më të lartë të Maqedonisë së Veriut mendoj se kjo është e tepërt për diplomacinë greke”, tha Dr. Ioannis Armakolas – Profesor pranë Universitetit “Maqedonia”, Selanik dhe Studiues pranë ELIAMEP.

“VMRO edhe pse ka fitore të madhe do jetë e kujdeshme edhe me shqiptarët edhe me ndërkombëtarët”, thotë Gazetari Berat Buzhala. Kurse pavarësisht marrëdhënineve të Ramës me Mickovskim ato mes dy vendeve, Shqipërisë dhe Maqedonisë se Veriut do to jenë të mira, thotë gazatari Pandi Gjata. Këto deklarata u bënë gjatë emisinit “Program 200” (I cili tranmsetoeht sot në ora 18:00 në Aslat).

LEXO EDHE:

Back to top button