VIDEO | Historia e vërtetë e krokodilit Pocho: Kur njeriu dhe krokodili bëhen miqtë më të mirë

Krokodilët nuk janë saktësisht të lezetshëm dhe me gëzof, por, siç do ta shihni në këtë video të mrekullueshme, mbase atyre u duhet vetëm një shans për t’ju fituar. Kjo është historia e Chito dhe Pocho dhe shpërblimet e papritura të një akti mirësie.
Gati 20 vjet më parë, një krokodil i gjatë pesë metra u plagos rëndë në brigjet e lumit Parasmina në Kosta Rika pasi u qëllua nga një fermer. Me fat për atë krokodil, një vendas i sjellshëm me emrin Chito nuk mund të duronte ta linte të vdiste. Chito e shpëtoi Pocho-n, siç e quante krocin, dhe e shëroi.

- Advertisements -

“Unë thjesht doja që ai të ndiente se dikush e donte, se jo të gjithë njerëzit janë të këqij”, tha Chito për The Tico Times. “Unë i dua të gjitha kafshët, veçanërisht ato që kanë vuajtur”.

Kur krokodili Pocho kishte rifituar forcën e tij, Chito e mori përsëri përgjatë lumit për ta liruar. Por Pocho nuk donte të lihej pas dhe e ndoqi Chito-n në shtëpi! Me leje nga Ministri i Mjedisit dhe ndihmën e një veterineri, Chito kujdesej për Pocho për gati dy dekada.

Ndërsa lidhja e tyre forcohej me kalimin e viteve, Chito dhe Pocho rritën besimin te njëri-tjetri aq plotësisht sa kaluan orë të tëra çdo ditë duke notuar dhe duke luajtur së bashku. Mrekullueshëm, krokodili Pocho ishte i butë dhe i durueshëm me shoqëruesin e tij njerëzor dhe madje do t’i përgjigjej emrit të tij kur e thërriste. Mijëra turistë, shkencëtarë dhe ekspertë të sjelljes së kafshëve erdhën për të parë Chito dhe Pocho duke u argëtuar.

LEXO EDHE:

Back to top button