Vuajtjet që adoleshentët e sotëm vështirë se i kuptojnë

Të rinjtë sot kanë gjithçka në dorën e tyre. Me shtypjen e një butoni, bota hapet para tyre, ata kanë akses në të gjitha informacionet. Jo gjithçka ishte aq e arritshme për gjeneratat e mëparshme.

Ka shumë gjëra për të cilat adoleshentët e sotëm nuk duhet të shqetësohen kurrë. Ata kanë në dispozicion GPS nëse duan të shkojnë diku, kanë aplikacione për transport, nëse duan të dëgjojnë këngën e tyre të preferuar, dëshira u plotësohet menjëherë.

Interneti ka ndryshuar tërësisht televizionin, radion, filmat, jetën. Kjo është arsyeja pse brezat e vjetër kujtojnë me nostalgji mënyrat dinake se si i përmbushnin dëshirat e tyre më parë, para kësaj kohe. Sepse në fund të fundit, çdo brez ka kohën e vet.

Brezat e sotëm nuk do të kenë kurrë të përballen me disa nga problemet e përditshme me të cilat “luftonin” brezat e mëparshëm të të rinjve.

Biseda dhe telefonata të pakëndshme

Vitet e adoleshencës janë mjaft të pakëndshme, por një herë në telefon dhe duke folur me prindërit e të dashuruarit i bëri ato edhe më të pakëndshme.

Sot, shumica e adoleshentëve kanë telefonat e tyre, kështu që gjithsesi ata dërgojnë mesazhe më shumë sesa telefonojnë.

Duke kërkuar për disketa bosh

Disketat dikur ishin një shpëtimtar për ruajtjen e të dhënave dhe gjërat janë përmirësuar pak që kur filluam regjistrimin në një CD bosh.

Deshifrimi i një dorëshkrimi

Fontet kanë zëvendësuar shkrimin e dorës në epokën dixhitale. Meqenëse shumicën e gjërave i lexojmë si tekst në ekran, nuk duhet të kalojmë më momente të pafundme duke u përpjekur të deshifrojmë një mesazh të rëndësishëm.

Albume dhe filma të rrënuar

Çdo adhurues i muzikës ose filmit mund të kujtojë përvojën e tmerrshme të dëgjimit të albumeve ose shikimit të një filmi vetëm për të parë se ai është dëmtuar pikërisht në pjesën tuaj të preferuar. Tani shumica e gjërave janë dixhitale, nuk duhet të shqetësohemi për dëmtimet.

Ndarja e kompjuterit në shtëpi

Në të kaluarën, shumë vite më parë, kompjuteri ishte i pozicionuar në një tavolinë në dhomën e ndenjes. Tani është një pajisje portative e personalizuar dhe pjesë përbërëse e pajisjeve shkollore të nxënësve.

Shikimi i reklamave televizive

Transmetimet drejtpërdrejt ekzistojnë ende, por regjistrimi ose kurimi i shfaqjeve i ka bërë të vjetruara reklamat.

Humbja e kontaktit me miqtë e fëmijërisë

Adoleshentët sot nuk kanë nevojë të shfletojnë ditarët apo drejtoritë e vjetër duke pyetur veten se ku janë shokët e tyre të klasës. Shanset janë që ata ende ndjekin jetën e tyre në rrjetet sociale, edhe nëse nuk kanë folur prej vitesh.

Në pritje të zhvillimit të fotove

Ne e linim filmin të zhvillonte fotot dhe më pas prisnim me ditë për të zbuluar se nuk kishte asnjë foto të suksesshme.

Jeta pa celularë

Gjetja e një telefoni me pagesë për të thirrur prindërit gjatë pushimeve ishte një aventurë, por edhe një problem i përditshëm i brezave të vjetër.

Pamundësia për të zbuluar ndonjë gjë

Dikur duhej të prisje derisa të gjeje një enciklopedi për të gjetur përgjigjen e një pyetjeje sepse nuk mund ta kërkoje vetëm në Google, raporton MSN.

LEXO EDHE:

Back to top button