Wall Street ra pas publikimit të procesverbalit të mbledhjes së fundit të Fed

Wall Street ra pas publikimit të procesverbalit të mbledhjes së fundit të Fed

Në Wall Street, indekset kryesore ranë sërish dje pasi minuta nga takimi i fundit i Fed treguan se zyrtarët monetarë të ndarë mbi nevojën për rritje të mëtejshme të normave të interesit.

Dow Jones i Nju Jorkut humbi 180,65 pikë, ose 0,52 për qind, në 34,765 pikë, S&P 500 ra 0,76 për qind, në 4,404 pikë dhe indeksi Nasdaq ra 1,15 për qind, në 13,474 pikë.

Në dy ditët e fundit të tregtimit, S&P 500 ra me më shumë se 1.9 për qind, rënia e tij më e madhe dyditore që nga prilli.

“Ne nuk jemi të bindur që inflacioni është plotësisht prapa nesh”

Minutat nga takimi i fundit i Rezervës Federale në korrik u treguan investitorëve se shumica e zyrtarëve monetarë vazhduan t’i jepnin përparësi luftimit të inflacionit, duke shtuar pasigurinë në lidhje me perspektivën për normat e interesit në të ardhmen.

“Jam dakord me qeveritarët që nuk jemi të bindur që inflacioni është plotësisht prapa nesh. “Unë mendoj se tregjet do të jenë të kujdesshëm për atë që Fed do të bëjë në shtator dhe tetor,” tha Peter Tooze, nga Chase Investment Counsel.

Çmimet e aksioneve të bankave ranë sërish më së shumti, me indeksin e sektorit të aksioneve të bankave që ranë 1 për qind dhe çmimin e aksioneve të Bankës së Amerikës ra më së shumti ndër bankat kryesore amerikane, me 2.2 për qind.

Shqetësimet e investitorëve

Çmimet e aksioneve të Wall Street u vunë nën presion në gusht, me S&P 500 që ra në nivelin më të ulët të një muaji, ndërsa të dhënat treguan për inflacion kokëfortë, por edhe rritje të fortë ekonomike dhe investitorët kishin frikë se normat e interesit do të mbeteshin në pritje. periudhë kohore.

Dhe ndërsa ata presin një fund të shtrëngimit të politikës monetare nga Fed, ata shqetësohen se banka qendrore mund të mbajë normat e interesit të larta për shumë më gjatë se fundi i tremujorit të parë të 2024.

Në bursat europiane, indeksi Ftse i Londrës ra me 0,44 për qind, në 7,356 pikë, dhe CAC i Parisit me 0,1 për qind, në 7,260 pikë, ndërsa DAX i Frankfurtit u forcua me 0,14 për qind, në 15,789 pikë.

LEXO EDHE:

Back to top button