Yermak: Ukraina është e kënaqur me rezultatet e Samitit të Nato-s, hapi tjetër është ftesa për anëtarësim

Yermak: Ukraina është e kënaqur me rezultatet e Samitit të Nato-s, hapi tjetër është ftesa për anëtarësim

Shefi i kabinetit të presidentit ukrainas, Andriy Yermak, shprehu sot kënaqësinë e tij për rezultatet e Samitit të NATO-s në Uashington dhe tha se ndalesa e radhës duhet të jetë ftesa e Ukrainës për anëtarësim në Aleancë.

“Mund të them se jemi të kënaqur me rezultatet e samitit në Uashington, sepse gjuha e dokumenteve është vërtet e fortë dhe mendoj se ndalesa e radhës për Ukrainën duhet të jetë një ftesë për anëtarësim”, theksoi Yermak, gjatë një publiku të NATO-s. forum në margjinat e Samitit të Aleancës, raporton korrespondenti i Ukrinform.

Ai vuri në dukje unitetin e aleatëve në lidhje me pakthyeshmërinë e rrugës së Ukrainës drejt anëtarësimit të plotë në NATO dhe gjithashtu theksoi se Ukraina do të furnizohet me sisteme të reja të mbrojtjes ajrore.

LEXO EDHE:

Back to top button