Zbulohet një rruazë ari, 1600 vite e vjetër

Zbulohet një rruazë ari, 1600 vite e vjetër

Një rruazë unike 1 600-vjeçare, e bërë nga ari i pastër, u zbulua nga një vullnetare 18-vjeçare duke shoshitur papastërtitë në një zonë arkeologjike të Jerusalemit. Rruaza ishte ndoshta pjesë e një gjerdani ose byzylyku që përfshinte rruaza shtesë dhe se i takonte një të pasuri. Rruaza u zbulua nga Hallel Feidman. Ajo  punonte për Autoritetin e Antikiteteve si pjesë e një periudhe njëvjeçare të shërbimit vullnetar kombëtar. Sipas Autoritetit të Antikiteteve, rruaza të ngjashme janë zbuluar në shpellat e varrimit në zonën e Qytetit të Davidit edhe nga 2 500 vjet më parë, që korrespondon me fundin e periudhës së Tempullit të Parë.

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button