Zgjatni jetëgjatësinë e bukës duke përdorur një teknikë të thjeshtë japoneze

Nëse dëshironi që buka juaj të zgjasë më gjatë, përgatiteni në një mënyrë të thjeshtë duke përdorur përzierjen japoneze yu-dane

Është një pjesë e brumit të përgatitur në ujë ose qumësht në më shumë se 65°C. Duke përdorur këtë përzierje ju do të përmirësoni strukturën e bukës dhe do të zgjasni jetëgjatësinë e saj.

Përbërësit e nevojshëm:
  • 3 gota miell
  • ¼ filxhan ujë
  • 1 filxhan qumësht
  • 80 g sheqer
  • 1 qese maja
  • 1 vezë
  • 4 lugë gjelle gjalpë
Përgatitja:

Përzieni miellin, ujin dhe qumështin në një enë. Më pas ngroheni në zjarr të ulët dhe përzieni derisa masa të trashet. Sigurohuni që të mos vlojë. Pasi masa të trashet, hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qëndrojë në temperaturën e dhomës.

Përziejini të gjithë përbërësit përveç gjalpit me këtë përzierje, mundësisht me mikser. Më pas transferojeni përzierjen në një sipërfaqe të sheshtë dhe gatuajeni. Shtoni gradualisht gjalpin. E vendosim brumin në një enë dhe presim që të ngrihet.

E gatuajmë sërish, e hapim rrotull dhe i japim formë. Lyejeni tavën me yndyrë dhe lëreni bukën të ngrihet sërish për rreth gjysmë ore. E lyejmë me qumësht dhe e pjekim në 175°C për rreth gjysmë ore gjithashtu. Pasi të skuqet, prisni një orë para se ta hiqni nga tigani.

LEXO EDHE:

Back to top button