Zgjedhjet do të kushtojnë 17 milionë euro, mbi 10 milionë euro për reklamim politik

Zgjedhjet do të kushtojnë 17 milionë euro, mbi 10 milionë euro për reklamim politik

Zgjedhjet e dyfishta në pranverë vendit do t’i kushtojnë 17 milionë euro. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve informoi se mbi dhjetë milionë euro janë planifikuar për reklamim politik të pjesëmarrësve, ndërsa mbi gjashtë milionë euro do të shfrytëzohen për organizimin e zgjedhjeve, materialet e votimit si dhe honorarët për anëtarët e komisioneve zgjedhore në zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe parlamentare. Në seancën e sotme të KSHZ-së është bërë e ditur se Ministria e Financave tashmë ka miratuar fondet e kërkuara. Anëtarët e Komisionit ritheksuan edhe një herë se në pajtim me ndryshimet ligjore të vitit 2020, këto zgjedhje do të organizohen edhe me identifikimin e zgjedhësve përmes gjurmëve të gishtave. KSHZ-ja shton se anëtarët dhe punonjësit e saj janë duke u përgatitur tanimë një vit që zgjedhjet e 24 prillit dhe 8 majit të zhvillohen në atmosferë korrekte dhe demokratike. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button