Zgjedhjet presidenciale: Ka pasur premtime që si lejon kushtetuta!

Zgjedhjet presidenciale: Ka pasur premtime që si lejon kushtetuta!

Presidenti ka ndikim në politikën e jashtme, por nuk mund të bëjë më shumë se sa përcakton kushtetuta, thotë Iljaz Sabriu, diplomat karriere duke fole për emisionin Programi 200, (i cili transmetohet sot në ora 18:00 në Alsat)

. Gjatë fushatës për zgjedhje presidencial ka pasur premtime nga kandidatë që janë jashtë kompetencave të presidentit që i jep kushtetuta, sipas z. Sabriu presidenti veç mund të marrë nisma për ndryshim kushtetuese ose ndryshim marrëveshjesh ndërkombëtare. Por një gjë e tillë është në kompetencë të parlamentit dhe qeverisë dhe nismat e Presidentit mund të mbesin veç në letër.

Presidenti veç mund të bëjë kërkesë dhe asgjë më shumë. Megjithatë z. Sabriu thotë se mos koordinimi i Presidentit me Qeverinë për politikën e jashtme vetëm sjell dëm në imazh dhe marrëdhëniet me vendet ose organizatat ndërkombëtare ku aderon Maqedonia e Veriut.

LEXO EDHE:

Back to top button